Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 27 of 27

Thread: Getting the Most Out of the New Forum Software

  1. #1
    SJ's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Kansas City, USA
    Posts
    14,156
    Post Thanks / Like

    Getting the Most Out of the New Forum Software

    INTRODUCTION


    GETTING STARTED - HELP MENU AND LOGGING IN


    BE SURE TO WATCH THIS ONE ON SEARCHING AND TAGGING!
    Last edited by SJ; 12-04-2010 at 04:52 PM.
    "Often Mistaken, but Never in Doubt"
    ------------------------------------------

  2. #2
    Marty57's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Nipomo, Ca
    Posts
    1,360
    Post Thanks / Like
    So far, I like it a lot. I have updated my settings, fixed time stamp, changed signature, responded to posts and uploaded a picture. I must say that when others start messing around with the new set up they will like it; much easier to use. Great job SJ and I appreciate the time and effort you have put into this. Videos are always nice for us visual learners.
    Marty57
    N367PS
    Psalm 36:7 "High and low among men find refuge in the shadow of His wing"
    www.marty2plus2.com

  3. #3

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Kingsburg, CA
    Posts
    1,256
    Post Thanks / Like
    I agree with you Marty. SJ, I had a couple of hang ups but I think I got them ironed out on my own by exploring. I tried to add a picture to my post and it worked. I just did it by trial and error. The only thing I can't seem to fix on my own is the avatars. At work, the avatars are small and clear. At home, the avatars are much larger but they are grainy. the pictures aren't in focus. I've tried to fix them on my own via the "settings" format but no dice. How can I make them clear? Why would they be clear and small at work but large and grainy at home? At work, I have a large monitor(rectangular shape 36"????). At home, I have a smaller monitor(square shape 18"????). I don't think that the monitors would have anything to do with it...would they?

    I'm sure I will find some other areas I don't understand but overall, I think it is a good system. I think it will be easier to understand for others as time goes by too. My opinion only. Thanks.

    Kevin

  4. #4
    SJ's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Kansas City, USA
    Posts
    14,156
    Post Thanks / Like
    Kevin, hit CTRL-0 (zero) when looking at your screen and see if that puts it in perspective. Sounds like your view is zoomed.
    "Often Mistaken, but Never in Doubt"
    ------------------------------------------

  5. #5

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Kingsburg, CA
    Posts
    1,256
    Post Thanks / Like
    Control 0 does not work. It doesn't do anything....kinda like just pushing the shift key.....

  6. #6
    SJ's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Kansas City, USA
    Posts
    14,156
    Post Thanks / Like
    Kevin, do you know what resolution your monitor is set to? Right click an empty spot on the windows desktop, go to properties, and then the settings tab. See what it is set at. My guess it is 1024 x 768 or less - low res for these days.

    sj
    "Often Mistaken, but Never in Doubt"
    ------------------------------------------

  7. #7

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Kingsburg, CA
    Posts
    1,256
    Post Thanks / Like
    Steve,

    It is 1024x768. Is it too low? Do I need to get a better monitor?

  8. #8
    Tim's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Petersburgh, NY
    Posts
    3,441
    Post Thanks / Like
    I can't find my albums in the photo section, guess they weren't worth keeping

  9. #9
    cafi19's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    MO longer CT :-)
    Posts
    1,737
    Post Thanks / Like
    Tim.....I could be wrong but I think SJ said he has some work to do on the photo gallery. Send him an email though just to make sure he's aware of what you are finding.

    cafi

  10. #10
    Gunny's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    WA
    Posts
    1,631
    Post Thanks / Like
    Tim - Did you try going to the Photo Gallery, logging in (upper right hand corner) and then clicking the "My Photos" link on the left side at the top? I notice that I don't appear in the "Member Galleries" at the moment either but when I clicked the "My Photos" link at the top of the gallery home page (left side). All my photos came up so they are there - just not showing in the "Member Galleries" list. Worth a try.

  11. #11
    Tim's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Petersburgh, NY
    Posts
    3,441
    Post Thanks / Like
    I found them

  12. #12

    Join Date
    May 2010
    Posts
    1,333
    Post Thanks / Like
    Great job SJ. I have been "working" the new search for my wing build and lovin it! One complaint . Why when working old posts are the picture links (I mean the SC.org picture links) gone so often or re-directed back to the home page? Maybe it's just temporary.. dave

  13. #13
    SJ's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Kansas City, USA
    Posts
    14,156
    Post Thanks / Like
    Dave,

    There are going to be unresolvable issues like that, especially links back into the old forum software. It was just impossible to convert them. If they linked to the photo galleries, they should still be there, but if they linked to an old forum post, they might be gone. Give me an example and I will look into it and see what I can do.

    sj
    "Often Mistaken, but Never in Doubt"
    ------------------------------------------

  14. #14

    Join Date
    May 2010
    Posts
    1,333
    Post Thanks / Like
    I'm busy today but I'll try to get an example. It's frustrating finding a juicy bit from Wayne M or Jerry Burr and following an important picture/chart etc. and having it gone. I'll try to maybe find a "work-around" when I do this. Maybe if I look in one of their galleries I can find the target and then give a more meaningful symptom to you. Don't take this wrong Steve. The new system is golden to me. Solved all my search "wants".

  15. #15
    Clay Hammond's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Rhinebeck NY (NY94)
    Posts
    1,297
    Post Thanks / Like
    I interface with the forum primarily thru the newest posts list. Previously it was the "posts since last visit" (which I prefer)

    Two questions: in previous version I could save that page as a bookmark and it would open straight to the list. New Posts page doesn't seem to support that, I still have to click the link each time to refresh. Also when I reply to a thread it doesn't show for me in the " New Posts" page.

    Third question...tried to embed a YouTube link. Didn't work. Don't think I did it wrong either. I just pasted the link in...correct?

  16. #16
    www.SkupTech.com mike mcs repair's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    chugiak AK
    Posts
    9,887
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Clay Hammond View Post

    Third question...tried to embed a YouTube link. Didn't work. Don't think I did it wrong either. I just pasted the link in...correct?
    it sometimes does it right...

    the part it leaves out is in the first "[video" tag make it like [video=youtube;xxxxxxxx then put the close bracket..... replace the xxxxxxx with the stuff from your youtube url... like the =LyviyF-N23A part of [url]http://www.youtube.com/watch?v=LyviyF-N23A[/url] then add the closing bracket.. which I am not doing here or else it will try to interpret all this I am typing....

  17. #17
    SJ's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Kansas City, USA
    Posts
    14,156
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Clay Hammond View Post
    I interface with the forum primarily thru the newest posts list. Previously it was the "posts since last visit" (which I prefer)

    Two questions: in previous version I could save that page as a bookmark and it would open straight to the list. New Posts page doesn't seem to support that, I still have to click the link each time to refresh. Also when I reply to a thread it doesn't show for me in the " New Posts" page.

    Third question...tried to embed a YouTube link. Didn't work. Don't think I did it wrong either. I just pasted the link in...correct?
    There is a little video (film) icon when you select go advanced. Click it and paste in the URL from YouTube.
    "Often Mistaken, but Never in Doubt"
    ------------------------------------------

  18. #18

    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Clearwater,Fl
    Posts
    2,514
    Post Thanks / Like
    vBulletin Message

    Sorry! This forum is not accepting new posts.

    Help, Where's the quick link to start a new thread.

  19. #19
    behindpropellers's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    NE Ohio
    Posts
    6,638
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by mike mcs repair View Post
    it sometimes does it right...

    the part it leaves out is in the first "[video" tag make it like [video=youtube;xxxxxxxx then put the close bracket..... replace the xxxxxxx with the stuff from your youtube url... like the =LyviyF-N23A part of [url]http://www.youtube.com/watch?v=LyviyF-N23A[/url] then add the closing bracket.. which I am not doing here or else it will try to interpret all this I am typing....

    [*video]Put your video link in here(remove stars)[*/video]

  20. #20
    SJ's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Kansas City, USA
    Posts
    14,156
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Fortysix12 View Post
    vBulletin Message

    Sorry! This forum is not accepting new posts.

    Help, Where's the quick link to start a new thread.
    Which Forum? Where were you when you hit Post New Topic?
    "Often Mistaken, but Never in Doubt"
    ------------------------------------------

  21. #21
    Gunny's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    WA
    Posts
    1,631
    Post Thanks / Like
    Test using new fangled phone the kids are making me learn at gunpoint against my will...

  22. #22
    StewartB
    Guest
    New question. This new software allows us to view who's on-line and what they're looking at. I'm familiar with this function from other websites that utilize the same software. However, this site has a significant lag in update times compared to other sites. Why? Is that an administrator setting that's been selected on purpose? Why not use shorter update intervals?

    SB

  23. #23
    Roger Peterson's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sweeny, Texas
    Posts
    1,454
    Post Thanks / Like
    where do you view who is on line and what they are looking at.

  24. #24
    Roger Peterson's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Sweeny, Texas
    Posts
    1,454
    Post Thanks / Like
    I found it. Just hadn't looked long enough.

  25. #25

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    67.8N,115.1W CYCO Canada
    Posts
    774
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Fortysix12 View Post
    vBulletin Message

    Sorry! This forum is not accepting new posts.

    Help, Where's the quick link to start a new thread.
    "Which Forum? Where were you when you hit Post New Topic?"


    My problem too! Where is this "Post New Topic" button anyway?

  26. #26
    StewartB
    Guest
    Where is this "Post New Topic" button anyway?
    Open the home page. Select "Discussion Forums". Select which forum you want, like Cafe Supercub, etc. Look in the upper left for the "+Post New Thread" button.

  27. #27
    SJ's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Kansas City, USA
    Posts
    14,156
    Post Thanks / Like
    Stewart, I upped the time a bit because people were complaining about being logged off when their session time expired.

    New posts: To make a new post go into the forum category you want to post in, say, "Cafe Supercub" and click the big blue "+ Post New Thread" button.

    For example, you can see it here at the top in Cafe Supercub: http://www.supercub.org/forum/forumd...-Cafe-Supercub
    "Often Mistaken, but Never in Doubt"
    ------------------------------------------

Similar Threads

  1. A&P logbook software
    By CHASER in forum Super Cub Sick Bay
    Replies: 14
    Last Post: 03-12-2019, 08:52 AM
  2. Suggestions and Questions about the new forum software
    By cubflier in forum Cafe Supercub
    Replies: 164
    Last Post: 12-15-2010, 05:50 PM
  3. Logbook Software
    By MarkG in forum Cafe Supercub
    Replies: 25
    Last Post: 06-08-2007, 01:25 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •